13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η λήξη των Κατηχητικών στην Μητρόπολη Ρεθύμνης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε με πάνδημη συμμετοχή, το απόγευμα της Κυριακής, 28ης Μαΐου 2023, η εορτή λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων πέντε Ενοριών της πόλεως Ρεθύμνης.

Στην εκδήλωση αυτή τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν θεατρική παράσταση με τη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, καθώς και ποιήματα.

Επίσης, κατά την εκδήλωση αυτή, και με αφορμή την Μνήμη Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453), μίλησε από πλευράς του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών η κ. Έλενα Νταντή, επιμελήτρια εκδόσεων, η οποία, με εμπεριστατωμένο και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το θέμα: «Μικρασιατικός Ελληνισμός: απώλειες και επιβίωση σε περιβάλλον εισβολών».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών κ. Κωνσταντίνος Καψαλάκης, ενώ παρέστησαν οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, Παν. Αρχιμ. Βασίλειος Παπαδάκης, καθώς και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης, Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης αυτής και συνεχάρη εγκάρδια τα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν το παρόν και το μέλλον του τόπου, προτρέποντάς τα πάντοτε να πορεύονται μέσα στη σώζουσα Κιβωτό της Αγίας μας Εκκλησίας με πίστη, ελπίδα και αγάπη.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ