18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου του Κουόπιο στην Αττάλεια

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, μέλη της χορωδίας του Ορθοδόξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου του Κουόπιο, υπό τη διεύθυνση της χοράρχου  κ. Σοφίας Laukkanen, συμμετείχε στη θεία Λειτουργία που ετέλεσε με τον τοπικό κλήρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ στον Ναό του Αγίου Αλυπίου του Κιονίτου στην Αττάλεια.

Η χορωδία, αφού έψαλε τμήματα της θείας Λειτουργίας, στη συνέχεια παρουσίασε πρόγραμμα με λειτουργικούς ύμνους και φινλανδικά δημοτικά τραγούδια στους παρευρισκόμενους ενορίτες. Κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε προς τιμήν τους, ο π. Ελισαίος Rotko, συνοδός της χορωδίας, αναφέρθηκε στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας και απάντησε σε ερωτήσεις.

Την επίσκεψη της χορωδίας οργάνωσε ο προϊστάμενος της ενορίας της Αττάλειας Φινλανδός ιερομόναχος π. Βλαδίμηρος Rusanen. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας, οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν πολλά αρχαιολογικά και εκκλησιαστικά μνημεία και πραγματοποίησαν προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ