16.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Αυστρίας Αρσένιος με όμιλο προσκυνητών στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε επισήμως χθες, Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ομού μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου, του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Eisenstadt Δρ. Ägidius Zsifkovics, του πρώην Ευαγγελικού Επισκόπου Burgenland κ. Manfred Koch, επικεφαλής πολυμελούς ομίλου προσκυνητών από την Αυστρία.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος τους προσεφώνησε καταλλήλως στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, αναφερόμενος στην μακρά και σπουδαία ιστορία της Θεολογικής Σχολής, ιδιαιτέρως δε στην καταλυτική συμβολή της στο ζήτημα της προσεγγίσεως των διαφόρων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών και της αναπτύξεως του διαλόγου μεταξύ αυτών.

Ακολούθως, ο Καθηγούμενος υποδέχθηκε όμιλο Καθηγητών και μαθητών του 2ου Γυμνασίου Σερρών, το οποίο μετέχει στις εκπαιδευτικές δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, εκ μέρους του οποίου παρίστατο η Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Κλιάρη.

Αμφότερες οι ομάδες των προσκυνητών ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ