18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στην Ουκρανική παροικία της Πόλεως

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής (10 Μαϊου 2023), κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου, της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανόφωνη Κοινότητα της Πόλης.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου στον ιερομόναχο Μεθόδιο, προϊστάμενο της Κοινότητος, τονίζοντας ότι η τιμητική διάκριση αυτή αντανακλά σε ολόκληρη την Ουκρανική παροικία.

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ο Πατριάρχης επανέλαβε ότι στηρίζει και αγαπά τον Ουκρανικό Λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από την ρωσική εισβολή. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο ότι κατά την σημερινή εορτή της Μεσοπεντηκοστής, πανηγύριζε η Μεγάλη Εκκλησία, η Αγία του Θεού Σοφία. Ο Πατριάρχης υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι οι πρόγονοί τους σαγηνεύτηκαν από την λατρεία του Θεού στην Αγία Σοφία και βαπτίστηκαν χριστιανοί, γι’ αυτό και θα πρέπει να τιμούν την Δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ