18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (10 Μαΐου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Διαδοχικά τους Πανοσιολ. Διακόνους κυρίους Βοσπόριο και Οικουμένιο, Υπογραμματέα και Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αντίστοιχα, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων τους. Για τον ίδιο σκοπό δέχθηκε και τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ιερώνυμο Σωτηρέλη.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χαράλαμπο Νίτσεβ, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως, με τον Πρόεδρο αυτής Εντιμολ. Άρχοντα Ρεφερενδάριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Δημήτριο Γιότεφ.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Κωτούλα, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Καραθανάση, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, και τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Βαλκάνη, μαζί με τη μνηστή του Ευγεν. κ. Παρασκευή Ρεκαλίδου, από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι ζήτησαν τη σεπτή Πατριαρχική ευλογία για τους επικείμενους γάμους τους.

Τον Αιδεσιμολ. κ. Αλέξανδρο Sarapik και τον Εντιμολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Viljo Vetik, εκ της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, με τους οποίους συνεργάστηκε εν όψει της επισήμου επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στην χώρα κατά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Την Ευγεν. κ. Άννα Καραγεώργη, με τον Εντιμ. κ. Asaf Güneri και την Ευγεν. κ. Arlin Nevruz, από την Πόλη.

Τις Ευγεν. κυρίες Ελισάβετ Σαλταμάρα-Ζάρμη και Ελισάβετ Φινφίνη, με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά τους.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε:

Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσσού κ. Μεθόδιο, στην εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Ιωάννας Τσαγκαράκη, θείας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικόλαο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου, στην εξόδιο Ακολουθία του Προηγουμένου Χριστοδούλου Ιερομονάχου, που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ