21.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το Κατηχητικό της Μητροπόλεως Δέρκων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος μετά του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβησαν στην έδρα του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, της Α. Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Φανάρι, ώστε να ευχηθούν για την μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Κατά την άφιξή τους τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους ξεναγήθηκαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τις κατηχήτριες κα Ευσταθία Μανιά και κα Μακρίνα Erduran και στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα του Θρόνου, ώστε να λάβουν την ευχή του Παναγιωτάτου.

Eν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών παρουσίασε το τμήμα του κατηχητικού έργου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί, ότι άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2022 μετά από πολλά χρόνια αναστολής (σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών και νυν Μακροχωριτών, τελευταίος κατηχητής ήταν, ως Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων και μετέπειτα Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός) με πρωτοβουλία του ιδίου του Μητροπολίτου και του Ιερολ. Διακόνου κ. Δανιήλ Ζαφείρη. Ο Παναγιώτατος, αφού ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και να μένουν πάντοτε κοντά στην Μητέρα Εκκλησία, τους διένειμε αναμνηστικά δώρα, κομποσχοίνια και εικόνες. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη…» και απήγγειλαν το «Πάτερ ημών…» σε μια εποχή δύσκολη για την Πόλη, λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν περί κατηχήσεως και ψαλτικής.

Μετά το πέρας της επισκέψεως, η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την επιθυμία του Παναγιωτάτου, προσφέρθηκε κέρασμα στον αύλειο χώρο του Πατριαρχείου και στην συνέχεια μετέβησαν στο Μουσείο Πέραν (Pera Μüzesi), ώστε μετά την ξενάγησή τους δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, κατασκευές παιχνιδιών κ.α.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ