17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Πατριάρχης στον Κατανυκτικό Εσπερινό στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, Κυριακή Ε’ Νηστειών, 2 Απριλίου 2023, κατά την Ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού της Μ. Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου.

Τον θείον λόγον κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος.

Ο Πατριάρχης παρουσίασε στο εκκλησίασμα με θερμούς λόγους τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, χαρακτηρίζοντας τον «περισπούδαστον ιεράρχην», και του έδωσε τον λόγο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος εξήρε την πατρική στοργή και ανύστακτη μέριμνα του Οικουμενικού Πατριάρχου, σημειώνοντας ότι στην Αυστραλία τα πάντα γίνονται στο όνομά Του.

Στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν επίσης: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Σταυροδρομίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Τράλλεων κ. Βενιαμίν και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος.

Έψαλε μελισματικά ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων Πέραν, υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτου Νεοχωρίτου.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Το απόγευμα της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών, 2 Απριλίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό, στον οποίο τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος.

Ακολούθως ο Παναγιώτατος παρουσίασε με θερμούς λόγους τον ευρισκόμενο αυτές τις ημέρες στην Πόλη Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τον οποίο και προέτρεψε να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ