20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Παναγία Φανερωμένη Λευκωσίας

Του Αριστείδη Βικέτου

Ο Επίσκοπος Ευδοκιάδος Αμβρόσιος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έναρξη των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ανέγερση στην σημερινή του μορφή του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας.

Ο Επίσκοπος Αμβρόσιος ανέγνωσε τον  χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Παναγίες της Κύπρου», η οποία θα είναι ανοικτή στο «Παρθεναγωγείο Φανερωμένης» μέχρι τις 8 Απριλίου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Αμβροσίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Κυριακή, Δ’ των Νηστειών, ο Επίσκοπος Αμβρόσιος λειτούργησε και κήρυξε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.

Για την έκθεση «Παναγίες της Κύπρου» ήρθαν στην Λευκωσία από την Κωνσταντινούπολη, με πρόσκληση της Επιτροπής του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, ο Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της ΜτΧΕ, Λάκης Βίγκας και οι Νίκος Καλαμάρης και Μιχάλης Χανούτογλου, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της Εφοροεπιτροπής του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσσης από το Νεοχώριο του Βοσπόρου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ