22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσκυνηματική εκδρομή του Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης στην Πόλη

Η xanthinews.gr σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης διοργάνωσαν διήμερη προσκυνηματική εκδρομή για τους Γ’ χαιρετισμούς 17 και 18 Μαρτίου 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι προσκυνητές από την Ξάνθη παρακολούθησαν τους Γ’ χαιρετισμούς στην Μονή Βλαχερνών όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και μετά την Ακολουθία μίλησαν μαζί του και πήραν την ευχή του.

Επίσης μοναδική πνευματική εμπειρία η επίσκεψη των Ξανθιωτών εκδρομέων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι Βοσπόρου και ο εκκλησιασμός στο παρεκκλήσι του Αγίου Θεοδώρου το οποίο βρίσκεται μέσα στον Ιερό Ναό. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και προϊστάμενος του Ι. Ναού του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης π. Άνθιμος Κωσταράκης. Αμέσως μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε συνάντηση με τους Νιχωρίτες όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και δώρα.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη στο Νιχώρι Βοσπόρου όπου η Ξάνθη διατηρεί δεσμούς πολλά χρόνια τώρα αφού ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων έχει επισκεφθεί πολλές φορές και αναλάβει μέρος της συντήρησης της εκκλησίας της Παναγίας Κουμαριώτισσας.

Επίσης οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, το υδραγωγείο και γεύτηκαν τις νοστιμιές της πόλης. Το επόμενο ραντεβού για την Πόλη δόθηκε για την Κυριακή των Μυροφόρων, οπότε ο Ι. Ναός του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι konstantinoupoli-12.jpg

Από το Νιχώρι:

Ο νέος πρόεδρος του Νιχωρίου μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Λάκη Βίγκα.
Από την ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ