18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου ε. έ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου) ο Όρθρος, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, συλλειτουργούντος του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, Ιερ. Προϊσταμένου της Κοινότητάς μας, και διακονούντος του Ιερολ. Πατριαρχικού Διακόνου κ. Ιερωνύμου Σωτηρέλη. Συμμετείχαν πιστοί από το Νιχώρι, αλλά και από άλλες Κοινότητες της Πόλης, καθώς και όμιλος προσκυνητών από την Ελλάδα.

Ο Σεβ. άγιος Επίτροπος καλωσόρισε με αγάπη και εγκαρδιότητα όλους τους παρευρισκομένους στο Ιερό Μετόχι του Παναγίου Τάφου, το οποίο είναι εν ενεργεία και κοσμεί τον ερατεινό Βόσπορο. Επίσης ανακοινώθηκε, ότι την προσεχή Τετάρτη 22 Μαρτίου, θα τελεσθεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην ίδια Εκκλησία του Ιερου Μετοχίου.

Ακολούθησε μία ωραία δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των Νιχωριτών και των επισκεπτών μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

KUDDÜSÜŞERİF RUM PATRİKHANESİN E BAĞLI YENİKÖY AYA YORGİ KİLİSESİ

KUTSAL HAÇA HÜRMET PAZARI

19 Mart Haça Hürmet Pazar günü ayini Aya Yorgi kilisesinde Kudüs Patrikhanesi temsilcisi Başepiskopos Nektarios riyasetinde gerçekleşmiştir. Başepiskopos Nektarios kilisedeki cemaati selamlayarak günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapmıştır.

Antakya’dan, Kavala’dan gelen kardeşlerimizle birlikte ayin sonunda vakıflarımızın kadınlar kolunun hazırladığı ikramları paylaşarak bu güzel günü kutlamış olduk.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ