14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (19 Μαρτίου 2023)

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος και Αποστόλου Λουκά Έρντινγκτον η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.(19-3-2023).

Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Χρήστου Στεφάνου και του Οικονόμου κ. Νικολάου Λουκά Καραφυλλίδη.

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, σχεδόν 90 νέοι συγκεντρώθηκαν για δείπνο και προβολή της εξαιρετικής ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού», στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου.

Μετά την προβολή της ταινίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, και ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προέβησαν σε έναν σύντομο προβληματισμό και συζήτηση για τις δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου και την αρετή της υπομονής.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, προτάθηκε από την κα Μαγδαληνή Παρούτη και συζητήθηκε μια πιθανή φιλανθρωπική συνεργασία μεταξύ των συνδέσμων COTY και Kind at Heart Foundation.

Αυτή η πρώτη συνάντηση για δείπνο και προβολή ταινίας, διοργανώθηκε από τον νεοσύστατο σύνδεσμο νέων της Ι. Αρχιεπισκοπής (Ηλικίες 16-35), που ονομάζεται Χριστιανική Ορθόδοξη Νεολαία Θυατείρων (COTY). Μία Πέμπτη το μήνα θα πραγματοποιείται στον Καθεδρικό Ναό αυτή η συνάντηση νέων, μεταξύ των πολλών άλλων δραστηριοτήτων που θα οργανώνει ο COTY. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας, στείλτε email εδώ: [email protected]

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ