19.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αποκριάτικες μεταμορφώσεις του “Ορθοδόξου Τύπου”

Του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας

Απόκριες γαρ και ο «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» εναρμονισμένος στο κοσμικό πνεύμα των ημερών προβάλλει όποτε και όπως μπορεί την μάσκα του. Αν και η αλήθεια είναι πως σχεδόν μονίμως μάσκα φοράει, απλά τώρα το εμφανίζει πιο έντονα λόγω καρναβαλιού.

Σε ανάρτηση της λοιπόν στις 16 Φεβρουαρίου με τίτλο «Υποδείξεις εις ξένον αχυρώνα» μέμφεται τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για χαιρετισμό που απηύθυνε σε ημερίδα του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός», γιατί λέει «παρεμβαίνει διὰ ζητήματα, τὰ ὁποῖα οὔτε τὰ κατέχει οὔτε τὸν ἀφοροῦν, ἐφ’ ὅσον εἶναι εἰς ἄλλο κράτος καὶ εἰς ἑτέραν Ἐκκλησίαν».

Δεν είδαμε βεβαίως παρόμοιες αντιδράσεις για την δημιουργία της Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική, που και εκεί πρόκειται για «άλλο κράτος και ετέρα Εκκλησία».

Είναι αξιοπρόσεκτο επίσης ότι αίφνης ο Ο.Τ. γίνεται υποστηρικτής του «Καιρού», τον οποίο έχει περάσει από σαράντα κύματα ανά διαστήματα.

Το απαύγασμα της υποκρισίας όμως του Ο.Τ. βρίσκεται στον τίτλο του άρθρου όπου αναφέρεται σε «ξένον αχυρώνα». Τι εννοεί άραγε, σε ποιους απευθύνεται όταν αναφέρεται σε «αχυρώνα»; Όλοι γνωρίζουμε ποιοι κατοικούν σε αχυρώνα!

Το άρθρο αυτό πώς θα πρέπει να το εκλάβουμε, ως υποστηρικτικό ή ως υποτιμητικό για τον «ΚΑΙΡΟ»;

Όπως κι αν έχουν όμως τα πράγματα λίγη σημασία πρέπει να δώσουμε. Γιατί; Διότι το έχει γράψει «Ο «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΤΥΠΟΣ»!    

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ