15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη κληρικών της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στην Χάλκη

Πολυμελής όμιλος κληρικών και φοιτητών της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, υπό την ηγεσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσενίου και Όουλου κ. Ηλία καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χάμινα κ. Σεργίου, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος. Απευθυνόμενος προς τους επισκέπτες, ο Καθηγούμενος τούς καλωσόρισε στο ιστορικό εκπαιδευτικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος τόσο στην λαμπρά ιστορία και προσφορά του, όσο και στην αδήριτο ανάγκη για την Μητέρα Εκκλησία νά έχει την δυνατότητα να καταρτίζει τους κληρικούς της στην Θεολογική Σχολή, στην ιστορική Έδρα της.

Κατόπιν, οι υψηλοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, το Μέγα Συνοδικό, την ιστορική Βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ, τέλος, παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ