16.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ετήσια σύναξη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης

ΕΣΤΙΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΧΑΛΚΗΣ

Ολοκληρώθηκαν και εφέτος, οι εργασίες του διημέρου του Δ.Σ και των Μελών της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής, στην έδρα της Εστίας μας, βάση της Πρόσκλησης της 18ης Ιανουαρίου 2023.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 4/2/2023, ημέρα Σάββατο, και ώρα 4.30 μ.μ. τα μέλη της Εστίας, κατόπιν διαβουλεύσεων ενέκριναν τα πεπραγμένα της χρήσεως 2022, ενέκριναν τον Οικονομικό Απολογισμό της ίδιας χρήσεως καθώς και τον Προϋπολογισμό του έτους 2023, προεδρεύοντος του ομογάλακτου Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, παρόντος επίσης του ομογάλακτου Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Την επόμενη, 5 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, όπως και κάθε χρόνο, προεξάρχοντος του ομογάλακτου Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου, παρόντων των συμπροσευχομένων Σεβ. Μητροπολιτών Ανέων κ. Μακαρίου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Κατόπιν της καθιερωμένης φωτογραφίας, τα Μέλη και οι φίλοι της Εστίας, μετέβησαν στην Έδρα μας για την ευλογία και κοπή της Βασιλόπιττας διά χειρός του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Μακαρίου, ως Εκπροσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος κ.κ. Βαρθολομαίου, ομογάλακτου αδελφού μας και Επιτίμου Προέδρου της Εστίας.

Ο χορός των Μελών στην αρχή έψαλε το “Ευλογητός ει Χριστέ..”, το “Εις πάσαν την γην…”, το Πολυχρόνιο της Α.Θ. Παναγιότητος.

Ο Εκπρόσωπος της ΑΘΠ, κ. Μακάριος μετέφερε τις ευχές του ομογάλακτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Ο χορός έψαλε και το “Τον ουρανοφάντορα” και έγινε η ευλογία και η κοπή της Πίτας. Στην συνέχεια έγινε η καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου και η ανάγνωση της ειδικής για την ημέρα Επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς την ομήγυρη. η διανομή της πίττας από τον Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων, και το πέρας της τελετής, με πολλές ευχές από όλους για την Επαναλειτουργία της Τροφού Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Καλή Χρονιά σε όλους, είθε να επαναληφθεί αυτό το διήμερο, και του χρόνου με υγεία και μεγαλύτερη συμμετοχή Μελών και Φίλων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ