23.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η κοπή της Βασιλόπιτας στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μοδίου Χαλκηδόνος

Σε ένα ευχάριστο κλίμα με την παρουσία πλήθους κόσμου, χθες Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συνδέσμου Μοδιού και παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας για το νέο έτος.

Ακολούθησε δεξίωση σε φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα, με ωραία μουσική.

Μήνυμα από τον Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής Γιάννη Δεμιρτζόγλου

«Σεβασμιότατε Άγιε Χαλκηδόνος, Σεβαστοί πατέρες, αγαπητά μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνος, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, για να τα έχουμε όλα και με αγάπη και Ομόνοια, για να τα μπορούμε όλα.

Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα μαζί σας. Όμως θέλω να γνωρίζετε ότι το ΔΣ της Κοινότητας Χαλκηδόνος θα είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός στις προσπάθειες του Συνδέσμου και μαζί θα κάνουμε τη Χαλκηδόνα πρωταγωνίστρια πάλι των καιρών, όπως αρμόζει στην ιστορία και στην παράδοσή της, πάντα με τις ευχές και τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας, Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. 

Κλείνοντάς, θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν ευχαριστούσα τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Φαίδωνα Κάφτογλου για το πολύτιμο έργο του και την πολυετή προσφορά του και τον κ. Γιάννη Κλημεντάκη, που με τα τραγούδια του λάμπρυνε τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου. 

Εύχομαι το νέο ΔΣ του Συνδέσμου μας να συνεχίσει το έργο των άξιων προκατόχων του και να κάνει πράξη τα σχέδια και τα οράματά του, πάντα για το καλό της Χαλκηδόνας.

Να έχετε όλοι μια όμορφη και ευχάριστη μέρα.»

Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου

Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκηδόνος, 

Άρχων Μ. Ρεφερενδάριος της ΜΧΕ

Ομιλία Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου 

κατά την Κοπή της Βασιλόπιτας/Χαλκηδόνα (29.01.2023)

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος κε Εμμανουήλ,   

Πανοσιολογιώτατε Πατρ. Εκπρόσωπε π. Ευγένιε, 

Ιερολογιώτατοι Πατέρες  

Εντιμολογιώτατοι Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου

Εντιμώτατοι και Εκλεκτοί Φίλοι,

Καλώς ήρθατε!

Πραγματικά είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση  του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου μας, βλέποντας τους φίλους μας εδώ μετά από τρία χρόνια της περιόδου της πανδημίας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και πάλι το ωραίο έθιμο αυτό της Κοπής της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας.

Αρχικά,  εν ονόματι του Συνδέσμου μας, θέλω  να ευχαριστήσω καρδιακά  τον Σεβασμιώτατο Δεσπότη μας, ο οποίος  μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, για την πατρική του αγάπη, την προσοχή και το θερμό ενδιαφέρον προς τα νεοεκλεγέντα μέλη του Σύνδεσμό μας αλλά και προς τα προγραμματιζόμενα μελλοντικά μας σχέδια.

Με την βοήθειά  λοιπόν πρωτίστως του Ποιμενάρχου μας, την υποστήριξη και την καλή συνεργασία της Εφοροεπιτροπής της Χαλκηδόνας και της πολύτιμής  Φιλοπτώχου της Κοινότητας μας, θα προσπαθήσουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να  κάνουμε διάφορες  εκδηλώσεις, βραδιές, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, πάρτυ παιδικά, πάρτυ για την νεολαία μας,  σεμινάρια και μαθήματα για την ελληνική γλώσσα, workshop  φαγητού και πολίτικης κουζίνας, θέατρα για κάθε ηλικία, προβολή  ελληνικών ταινιών,  συναυλίες, διάφορους αγώνες και τουρνουά, να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη και φυσικά τα καθιερωμένα ευχάριστα αποκριάτικα πάρτυ του καρναβαλιού.

Θέλουμε  δηλαδή να δημιουργούμε ευκαιρίες για να βρισκόμαστε κάτω από την ζεστή στέγη αυτή του Συλλόγου μας, που από το 1946 εξακολουθεί  να είναι ένα κέντρο Μορφωτικό, πνευματικό και αγαπητό  για όλους μας.  

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αείμνηστους  υποστηρικτές, δωρητές και ευεργέτες  της Κοινότητας Χαλκηδόνος για τα καλά και τις δωρεές που μας άφησαν όπως αυτά τα ωραία κτήρια, και την κινητή και ακίνητη περιουσία, για να επωφεληθούμε όλοι για καλλίτερες συνθήκες ζωής και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και αλλαγές πού απαιτεί η ζωή.

Θέλω να χαιρετήσω και να  ευχαριστήσω τον Επίτιμο Πρόεδρό μας κ. Φαίδωνα Κάφτογλου για όλα τα χρόνια αυτά που προσέφερε την υπηρεσία του στον σύνδεσμό μας, και όλους τους προκατόχους μας για όσα έκαναν για να μείνει και να συνεχίσει  να υπάρχει  ο θεσμός αυτός  του αγαπητού απ’ όλους Συλλόγου μας.  

Μην ξεχνάμε πως μέσω της μόρφωσης και της καλλιέργειας του πνεύματος και της ψυχής ολοκληρώνεται η ανθρώπινη ύπαρξη.

Και πως  η Μόρφωση   είναι χρέος της πολιτείας προς  τα μέλη της Κοινότητας που την  αποτελούν και η Κοινότητα είναι μια ομάδα  από όλους εμάς και από όλους εμάς εξαρτάται η πρόοδος και η προκοπή της Κοινότητας. Είναι δηλαδή τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους που δεν μπορούμε να σκεφτούμε το ένα δίχως το άλλο.

Λοιπόν, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου μας,  εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερἰα και σας Ευχόμαστε Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά !!!

Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου

Μαίρη Τσεβίκ Συμεωνίδου 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ