21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρέμβει με μήνυμά του σε εκδήλωση για το Ουκρανικό

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της απονομής του ουκρανικού Αυτοκεφάλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Εξακολουθεί να υφίσταται ο φόβος του σχίσματος ή αυτό έχει ήδη συντελεστεί; Πως συνδέεται η εκκλησιαστική σύγκρουση για το ουκρανικό αυτοκέφαλο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία;

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια ανάλυσης των επιπτώσεων του ουκρανικού αυτοκεφάλου στην ορθόδοξη Εκκλησία από τον «Αέναο» μέσω του «Orthodoxia inForum», ο κόσμος δείχνει να έχει αλλάξει. Στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι χειρότεροι φόβοι έχουν μετατραπεί σε πραγματικούς εφιάλτες.

Ενώπιον της ιστορικών διαστάσεων συγκυρίας αυτής, ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τη γνώση. Σπουδαίες προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, πανεπιστημιακό και δημοσιογραφικό κόσμο συζητούν γι’ αυτό ακριβώς το πολυσύνθετο ζήτημα, που πραγματικά έχει αλλάξει τον κόσμο, σε μια εσπερίδα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με μόνο στόχο την ανάδειξη της αλήθειας και την κατανόηση των όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Τρεις συζητήσεις σε ισάριθμες στρογγυλές τράπεζες θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως σε μια από τις πλέον ακραίες συγκρούσεις στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Μητροπολίτες, Καμερούν κ. Γρηγόριος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους Δημοσιογράφους κα. Μαρία Αντωνιάδου, κ. Νικόλα Βαφειάδη, κα. Αδαμαντία Λιόλιου, κ. Τάσο Τέλογλου, κ. Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, και Ανδρέα Λουδάρο συζητούν και αναλύσουν τις θρησκευτικές, θεολογικές, πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις του θέματος που άλλαξε τον κόσμο.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο – ΛΑΕΔ Ρηγίλλης 1 Αθήνα) την Τριτη 24 Ιανουαρίου στις 17:00.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ