22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, πολυμελής Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) υπό την ηγεσία του Προέδρου της Ενώσεως, Εντιμ. κ. Ιγνατίου Καϊτεζίδου, Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτου.

Τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως υποδέχθηκε μετά της περί αυτόν αδελφότητος ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος, κατά την σύντομο προσφώνησή του, καλωσόρισε τους υψηλούς επισκέπτες, αναφερόμενος στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής, στην μακρά και στενή σύνδεσή της με το χώρο της Μακεδονίας, αλλά και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Σχολής για την συμπαράσταση της Ενώσεως στις πολυμερείς ανάγκες της, ενώ εκ μέρους των μελών της Αντιπροσωπείας αντιφώνησε καταλλήλως ο Πρόεδρος της Ενώσεως, κ. Καϊτεζίδης.

Ακολούθησε ξενάγηση στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την πλούσια βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, καθώς και κοινή τράπεζα προς τιμήν των επισκεπτών. Κατόπιν, η πολυμελής Αντιπροσωπεία της Ενώσεως μετέβη μαζί με τον Καθηγούμενο στην τελούσα υπό την φροντίδα της Σχολής Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, στον εξωραϊσμό της οποίας συνέβαλε, με την χορήγηση σεβαστού χρηματικού ποσού, η Ένωση.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ