20.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας προς τιμήν του Πατριάρχου στην Αμφιλοχία

Στην αίθουσα της Πινακοθήκης “Μάργαρη” στην Αμφιλοχία, πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Αθανασίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για τη συμπλήρωση τριάντα ετών Πατριαρχίας και εξήντα ετών Ιερωσύνης, με τίτλο «Ίμβρος νήσος δεδοξασμένη».

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τερψίδης, ο οποίος κατά την ομιλία του μοιράστηκε με τους παρισταμένους τις εμπειρίες και τα βιώματά του, από τις επισκέψεις του στο νησί, συνοδεύοντας τον Ίμβριο Πατριάρχη, αλλά και το όραμα του Παναγιωτάτου για την αναγέννηση του νησιού.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά τον χαιρετισμό του, εκπροσωπώντας και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, μετέφερε την Πατριαρχική ευχή και ευλογία προς όλους και εξέφρασε τη χαρά του για την φιλοξενία αυτής της σημαντικής έκθεσης προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου. Μοιράστηκε με τους παρισταμένους τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις από το ταξίδι του στην Ίμβρο, το έτος 2002, συνοδεύοντας επίσημα τον Παναγιώτατο και ευχήθηκε η Ιερά Μητρόπολη στο μέλλον να οργανώσει επίσκεψη στην δεδοξασμένη Ίμβρο. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Τερψίδη, γιατί δέχθηκε να φιλοξενηθεί η έκθεσή του στην Αμφιλοχία και γιατί αγαπά και στηρίζει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ