19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Πισιδίας

Στις 19 Ιανουαρίου με την παρουσία πλήθους πιστών, επισημότητα και πνευματική περισυλλογή, τελέστηκαν κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας οι ακολουθίες των Θεοφανείων.

Την παραμονή, στους ιερούς ναούς του Αγίου Αλυπίου στην Αττάλεια, του Απ. Παύλου στη Σίδη και της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στην Αλάνυα,  τελέστηκαν οι μεγάλες ώρες, ο εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ο μέγας αγιασμός των υδάτων, καθώς και το μέγα απόδειπνο και ο όρθρος.
Την ημέρα της εορτής ο Επιχώριος Μητροπολίτης Πισιδίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Σίδης και Ατταλείας κ. Ιώβ, προεξήρχε στη θεία Λειτουργία  στη Σίδη, μετά την τέλεση της οποίας ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Σίδης, κοντά στην παλαιοχριστιανική βασιλική, ύστερα από άδεια των τουρκικών αρχών.
Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος λειτούργησε στην Αττάλεια και στη συνέχεια έριξε τον Τίμιο Σταυρό στην παραλία  (marina) της παλαιάς πόλης, με την άδεια των τοπικών αρχών.
Εξάλλου, για δεύτερη φορά η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο που διαμορφώθηκε στο δυτικό προάστιο της Αττάλειας Konyaaltı, προκειμένου να αναπτυχθεί εκεί μία ενορία και να ανταποκριθεί στις πνευματικές ανάγκες των χιλιάδων πιστών που κατοικούν της περιοχής.
Μετά τη θεία Λειτουργία στην ενορία της Αλάνυας, ο κλήρος ευλόγησε επίσης τη θαλάσσια περιοχή της τουρκικής Ριβιέρας στο κέντρο της συνοικίας  Mahmutlar, με την άδεια των πολιτικών αρχών.
Από την Ιερά Μητρόπολη

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ