19.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε επιμνημόσυνη λειτουργία για τον μακαριστό Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο και Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μετέβη, το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Θεοφιλ. Επισκόπου των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Harbiye, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη λειτουργία για τον μακαριστό επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄. 

Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον μακαριστό Βενέδικτο ΙΣΤ΄, στη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο της παποσύνης του, καθώς και στη συνεισφορά του στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά και στην επικοινωνία που διατήρησαν μετά την παραίτηση του εκλιπόντος από τον Θρόνο του Αποστόλου Πέτρου, το 2013.

Στην επιμνημόσυνη τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι και άλλων χριστιανικών κοινοτήτων στην Πόλη, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, και πλήθος ΡΚαθολικών πιστών. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ