19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε, το απόγευμα των Αγίων Θεοφανείων, τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Εξοχ. κ. Petro Poroshenko, ο οποίος επισκέφθηκε την Έδρα της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρίνα, με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων ετών από την απονομή Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας του.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης συναντήσεώς τους, ο Εξοχ. κ. Poroshenko ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την κατάσταση στην σκληρά δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, και τον ευχαρίστησε για την αμείωτη στήριξη του προς τον ουκρανικό λαό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε για άλλη μία φορά να τερματιστεί ο πόλεμος  και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον γενναίο ουκρανικό λαό που με πίστη και αποφασιστικότητα διεξάγει τον αγώνα του υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδος του.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, καθώς και άλλοι συνεργάτες του Πατριάρχου και του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ