12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης για τον Φαναριώτη Θεοχάρη Ανεστίδη (Βίντεο)

Φως Φαναρίου

Ο εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως παρουσίασε την έκδοση του Συλλόγου «ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤ. ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ – Ένας ακραιφνής Φαναριώτης».

Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στην έδρα του Συλλόγου στην Αθήνα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Σταμάτιος Κίσσας, Άρχων ΠρωτομαΪστωρ της Μ.τ.Χ.Ε., Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως

Νίκος θ. Κόλμαν, Πρόεδρος Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών (ΣΕΖ)

Σταύρος Θ. Ανεστίδης, επιμελητής του βιβλίου και υιός του αειμνήστου Θεοχάρη.

Παρενέβη διαδικτυακά και ο Άρχων Λαμπαδάριος της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Αντώνιος Παριζιάνος, ο οποίος υπήρξε μαθητής του μακαριστού Θ. Ανεστίδη.

Σημειώνουμε ότι την έκδοση επαινεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με σχετικό Γράμμα Του, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ο Θεοχάρης Ανεστίδης σαρξ εκ της σαρκός της Κωνσταντινουπολιτικής Ομογενείας, εγεννήθη και ηνδρώθη εν Φαναρίω, εις την ιστορικήν Ρωμαίικην Συνοικίαν του Οικουμενικού Θρόνου, των Μετοχίων Ιεροσολύμων και Σινά, της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής του Ιωακειμείου Παρθαναγωγείου και της Μαρασλείου Πατριαρχικής Αστικής Σχολής. Το πνεύμα του Φαναρίου οδήγησε τον νεαρόν Θεοχάρη εις την περίπυστον Ιεράν Θεολογικήν Σχολήν Χάλκης, εις την οποίαν εφοίτησε επί επταετίαν όλην (1941-1948)… Επαινούμεν εν τω προσώπω του Εντιμολ. κ. Σταματίου-Νικολάου Κίσσα, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, τον «εν Αθήναις Σύλλογον Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» διά την ανάληψιν της εκδόσεως του παρόντος Τόμου…».

Παραθέτουμε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ