21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα Χριστούγεννα στο Μέγα Ρεύμα

Μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα γιορτάστηκαν και εφέτος τα Χριστούγεννα στο Μέγα Ρεύμα, με επίκεντρο τον περίλαμπρο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, με τη συμμετοχή των Ιερέων της Περιφερείας Βοσπόρου.

Το πρωΐ της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής της πίστεώς μας. Ιερούργησε ο Δεσπότης μας, έχοντας ως συλλειτουργό του τον Ιερατικώς Προϊστάμενό μας, Πανοσιολ. Μέγα Κατηχητή κ. Χρύσανθο, ο οποίος μετά το Ιερό Ευαγγέλιο διάβασε την Πατριαρχική Απόδειξη των Χριστουγέννων και διακόνησε ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych.

Ο Ναός μας ήταν κατάμεστος από κόσμο όλων των ηλικιών, τόσο από την Κοινότητά μας, όσο και από άλλα μέρη της Πόλης. Ανάμεσα τους και ο Εντιμ. κ. Νουρχαν Παλακογλου, Βοηθός του Δημάρχου Beşiktaş, με τους συνεργάτες του, οι οποίοι μας ευχήθηκαν τα «χρόνια πολλά»!

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα, παιδικές φωνούλες, κάλαντα και άσματα πλημμύρισαν την όμορφη αυλή του Ναού μας. Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, οι μικροί μας φίλοι, με τα τρίγωνά τους, δίπλα στη φάτνη και κάτω από το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δένδρο του Ταξιάρχη μας, έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν διάφορα επίκαιρα τραγούδια, με την συνοδεία ορχήστρας.

Η γιορτή συνεχίστηκε στην υπερπληρωμένη από κόσμο Αίθουσά μας, όπου ο Δεσπότης μας απηύθυνε έναν σύντομο χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό, κατά τον οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμότατα την Εφοροεπιτροπή και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητάς μας, για το πολυδιάστατο έργο τους. Κατόπιν, μοίρασε δώρα και ευχές στα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν ποικιλότροπα την χαρά τους.

Κεράσματα και κάθε λογής λιχουδιές, αρώματα και γεύσεις, ολοκλήρωσαν το απομεσήμερο αυτό το όμορφο ταξίδι της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Ευχή και προσευχή όλων μας είναι, το χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, να γίνει οδοδείκτης στην πορεία της ζωής μας. Να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον συνάνθρωπό μας, να έχουμε υπομονή και προσήλωση στις πανανθρώπινες αξίες, να προσευχόμαστε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου και για όλους τούς ανθρώπους.

Η Κοινότητά μας συμψάλλει και φέτος με τους Αγγέλους τον ύμνο «δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» και εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, αγάπη, ευτυχία, υπομονή, ελπίδα, προσδοκία και δικαιοσύνη!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ