21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα στην Πρίγκηπο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Με την ευχή να γεννηθή και να διατηρηθή ο Χριστός που συνεχίζει να μακροθυμή επισκεπτόμενος τον κόσμον Του εξ ύψους κατοικητηρίου Του, εορτάσθησαν λειτουργικώς και εφέτος τα Χριστούγεννα εις άπασα την Χριστιανική επικράτεια του κόσμου, και  οπωσδήποτε και εις την ημετέρα θαλασσινή Επαρχία των Πριγκηποννήσων.

Κυρίαρχη υπαρξιακή εξαγγελία και προτροπή της Εκκλησίας, πάντοτε μέν αλλ’ ιδιαιτέρως κατά την προαγγέλλουσα τα Χριστούγεννα ιερά περίοδο, υπήρξε και πάλι η οικείωσις της καρδιάς μας με τον Θεό και τα δια βίου προσκλητήρια που Ευαγγελικώς μας απευθύνει: «Υιέ μου, δος μοι σήν καρδίαν»!

Άλλως, η ανισότητα και η δυστυχία θα κυριαρχούν στον πλανήτη μας, και αυτός με την διαγωγή του θα συνεχίζη να μας εμπαίζη με την ειρήνη την οποία όπως ζούμε, καθημερινώς καταργεί, και με την ευημερία που οι κανόνες της αγοράς των συμφερόντων, παρεμποδίζουν και υστερούν από τους ανθρώπους.

Η Α. Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών, Γέρων Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, καθ’ άπασα την ειρημένη περίοδο των Κυριακών του Δεκεμβρίου εχοροστάτησε και εκήρυξε τον Θ. Λόγον εις το περί αυτόν μικρόν ποίμνιον, προέστη δέ τού τε Μ. Εσπερινού της χθές, 24ης Δεκεμβρίου, και της σημερινής Μεγάλης ημέρας των Χριστουγέννων, 25ης  ιδίου, εν τω Καθεδρικώ Ι. Ναώ της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου εν μέσω πολλών πιστών.

Επηκολούθησε πανηγυρική δεξίωσις εν τη αιθούση τελετών της Μητροπόλεως, με προεξάρχουσα κατ’ αυτήν την χάρι των παιδιών της νήσου.

Πρίγκηπος,

Χριστούγεννα 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ