22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 18 Δεκεμβρίου 2022, το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε και φέτος στον αυλόγυρο του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσης, στο Νιχώρι του Βοσπόρου, με την επιμέλεια της Επιτροπής της Κοινότητας.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, ο Πατριάρχης άκουσε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα μικρά παιδιά της Κοινότητος, στα οποία μοίρασε δώρα και γλυκίσματα.

Πολύς κόσμος συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί πλέον, στο Νιχώρι, τις παραμονές της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Κοινότητος Νεοχωρίου:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εορταστική εκδήλωση της Κοινότητάς μας, την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου τ.έ. Το πρωί, τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου) κι αμέσως μετά υποδεχθήκαμε τους φίλους και επισκέπτες, που συνέρρευσαν στον στολισμένο αυλόγυρο της Παναγίας Κουμαριώτισσας. Όλα τα περίπτερα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που τα διαχειρίσθηκαν η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Πέραν και ομογενείς, ήταν γεμάτα με εδέσματα και γλυκίσματα των γιορτών, ζεστό κρασί να μας ευφραίνει μέσα στο κρύο του Δεκέμβρη και στολίδια, για να υποδεχθούμε, όπως είθισται, τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείψει ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος έπαιξε με τους μικρούς μας φίλους και άκουσε τις επιθυμίες τους, για τα δώρα που θέλουν.

Ευχαριστούμε θερμά την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο Οποίος μας τίμησε με την υψηλή παρουσία Του κι ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και μάλιστα τα παιδιά, τα οποία του έψαλαν τα κάλαντα. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικό Επόπτη Βοσπόρου, που βρισκόταν συνέχεια δίπλα μας και μάς στήριζε πατρικά στην προσπάθειά μας. Μεταξύ των πολλών επισκεπτών μας ήταν και ο Εντιμ. κ. Şükrü Genç, Δήμαρχος Sarıyer, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.Τον ευχαριστούμε θερμά, για την ολοπρόθυμη διάθεσή του και τις κατά καιρούς εξυπηρητήσεις του προς την Κοινότητά μας.

Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους εθελοντές και συνεργάτες, που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλες κι όλους εσάς, που με την επίσκεψή σας και τις αγορές σας ενισχύσατε τη φιλανθρωπική δράση της Κοινότητας Νεοχωρίου, η οποία εύχεται σε όλο το κόσμο

Καλά Χριστούγεννα!

YENİKÖY PANAYİA RUM ORTODOKS KİLİSESİ VAKFI

BASIN BÜLTENİ

18 Aralık 2022 Pazar günü Panayia Kilisesi avlusunda tertiplediğimiz Noel buluşması büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleşmiştir.

Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleşen Pazar ayini sonrasında başlayan şenlik, soğuk havaya rağmen İstanbul’un her yerinden gelen dostlarımızın sevgisi ve desteği bizleri mutlu etmiştir.

Sıcak şarap eşiliğinde yenen börekler,ev tatlıları, kurabiye ve melomakarona (ballı portakallı şerbetli tatlı), kahvenin kokusunu daha da etkili hale getirmekteydi.

Noel şarkılarıyla eğlenen insanlar, çocukları eğlendiren animatörler ve nihayet hediyeleri ile gelen Noel Baba günün anlamını pekiştirmiş oldu.

Patrik Hazretleri Bartholomeos, Sarıyer Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç, Metropolit Athenagoras bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadılar.

Ayrıca Emek Cafe- Osman Özbaşı , Denizpark-Mahmut Kaya, Yeniköy Meyhanesi- Kaan Kayhan, Damla Pastanesi, Varvara Keramitsidou, Stefania Megaloudi, Dimitri Dalianis, Anna Vermez’e dayanışma ve destekleri için , Noel Şenliğinin gerçekleşmesinde büyük emek sahibi çalışan tüm gönüllülere ve paydaşlara teşekkürü bir borç biliriz.

Davetimize tüm katılan komşu ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

Bu bayram gününü hep birlikte kutladığımız için Yeniköy Rum toplumu olarak onur duyduk.

Mutlu Noeller.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ