21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαθητές από έντεκα σχολεία έψαλαν τα κάλαντα στο Προξενείο Βοστώνης

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από έντεκα ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας, γιορτάστηκε η επικείμενη γιορτή των Χριστουγέννων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη. Δεκάδες παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες, τους δασκάλους και τους γονείς τους μέσα σε γιορτινή χαρούμενη ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικη μουσική, γλυκίσματα και δώρα τραγούδησαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και στόλισαν το δέντρο του Προξενείου.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν τα εξής Σχολεία: Το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ, γνωστό ως Hellenic-American Academy, καθώς και από τις ακόλουθες κοινότητες: του Ευαγγελισμού του Γούμπερν, του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ, του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ, του Αγίου Γεωργίου του Σπρίνγκφιλντ, του Ευαγγελισμού του Γούμπερν, του Αγίου Γεωργίου του Λιν, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ καθώς επίσης και κοινοτήτων από το Ροντ Αϊλαντ.

Τα παιδιά συνόδευε στο πιάνο ο καθηγητής της μουσικής Παναγιώτης Λιαρόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς, ο Β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Παπασλής με τη σύζυγό του Ελευθερία.

Τους μαθητές, δασκάλους και επισκέπτες υποδεχόταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος με την σύζυγό του Μαρία. Ο κ. Τέγος έδωσε ως δώρο σε κάθε παιδί ένα μικρό καραβάκι φιλοτεχνημένο στην Ελλάδα.

Παιδάκια Ελληνικού σχολείου ψέλνουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο γενικό προξενείο της Βοστώνης.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά και τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΌ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)
Μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδας του Λόουελ σε αναμνηστική φωτογραφία στη σκάλα του προξενείου.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)
Μαθητές και μαθήτριες από το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πωτάκετ Ροντ Αϊλαντ με τις δασκάλες τους σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο και τη σύζυγό του Μαρία. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ