18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση του βιβλίου “Αγιος Νεκτάριος και Σηλυβρία” σήμερα στην Αθήνα

Η Ιερά Μητρόπολις Σηλυβρίας και οι Εκδόσεις Κύζικος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου: ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΗΛΥΒΡΙΑ. Μια συλλογή κειμένων αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του «Αγίου του 20ου αιώνα»

Σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο Δουρούτειο Πνευματικό Κέντρο (Θερμοπυλών 11-13, Κεραμεικός, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος,

η συγγραφέας-στιχουργός κα Ελένη Ζιώγα,

και εκπρόσωπος των Εκδόσεων Κύζικος.

Τα κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου γράφηκαν με πρωτοβουλία και πρόνοια του Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. Προλογίζει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σκοπός της έκδοσης είναι αφενός μεν να εμπλουτιστεί η βιβλιογραφία τόσο με ιστορικές-θεολογικές μελέτες όσο και με πρωτότυπα βιωματικά κείμενα για τον Άγιο Νεκτάριο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την οσιακή του κοίμηση, αφετέρου δε να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην πατρίδα του Αγίου, τη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης.  

Και μπορεί το πατρικό σπίτι του Αγίου να μην υπάρχει πια καθώς κατεδαφίστηκε το 1976, υπάρχει όμως το νέο Επισκοπείο και εντός αυτού παρεκκλήσι επ’ ονόματι της Παναγίας της Σηλυβριανής και του Αγίου Νεκταρίου, πολύ κοντά στο παλαιό Επισκοπείο και στο σημείο όπου βρισκόταν η οικία του Αγίου, στην ίδια γειτονιά της ακμάζουσας τότε ρωμέικης κοινότητας της Σηλυβρίας. Ωστόσο, σημαντικότερη από τα κτίσματα και τους συμβολισμούς τους είναι η αστείρευτη αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μαξίμου προς τη Σηλυβρία και τον Άγιο, η υπομονή και η επιμονή με τις οποίες διατηρεί και αναπτύσσει σχέσεις τόσο με τους συλλόγους των Σηλυβριανών στον Ελλαδικό χώρο, όσο και με τους σημερινούς κατοίκους της Σηλυβρίας και μεριμνά πατρικά για το συνεχώς αυξανόμενο εκεί ποίμνιό του, αναδεικνύοντας έτσι τον Άγιο Νεκτάριο σε σημείο καταλλαγής, ειρήνης και αγάπης μεταξύ των λαών. Προϊόν αυτής της αγάπης είναι και η παρούσα επετειακή έκδοση, η οποία ελπίζουμε να βοηθήσει ώστε να γνωρίσουν οι αναγνώστες καλύτερα τον Άγιο Νεκτάριο και τη γενέθλια γη του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ