12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον δρόμο προς την Κύπρο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα το πρωί, με ιδιωτική πτήση, για την Κύπρο, προκειμένου, το μεσημέρι, να προστεί της εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος- Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Κατά την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα ενσωματωθούν και οι άρτι αφιχθέντες στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Τον Παναγιώτατο, ο οποίος συν Θεώ θα επιστρέψει αυθημερόν στην έδρα του, προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Γρηγόριος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την Κύπρο, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του, έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στην Κω. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Ποιμενάρχης της νήσου Σεβ. Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο παρεπιδημών στην Κω Σεβ. Μητροπολίτης Άγκυρας κ. Ιερεμίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, ο Σοφολογιωτατος Ιμάμης Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και πιστοί. Ύστερα από τη σύντομη αυτή στάση, ο Παναγιώτατος συνέχισε το ταξίδι του για την Κύπρο.

Φωτό: Ν.Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ