21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Σήμερα, 1η Νοεμβρίου 2022, στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Στην τελετή παρέστησαν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και πολύς κόσμος.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Αναγόρευση του τιμωμένου

Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο).

Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Ομιλία του τιμώμενου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, με τίτλο: «Φῶς φορεῖ, Φῶς πέμπει, Φῶς ἐστι:  Ἡ θέορτος ἀρτιφωνία τοῦ Χαλκηδονίου Δόγματος  ὡς ἐσαεὶ μέτρον τῆς Κοινωνίας ἐν Διαλόγῳ».

Μετά το πέρας της τελετής Αναγόρευσης ο τενόρος Ιωάννης Φίλιας ερμήνευσε τραγούδια από το διεθνές και εγχώριο κλασικό ρεπερτόριο, με τη συνοδεία στο πιάνο του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ