23.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το επίσημο δείπνο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων προς τιμήν του Πατριάρχου

Το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 παρατέθηκε στο Λονδίνο επίσημο δείπνο με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο των σχετικών επετειακών εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Θυάτειρα «Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας». Στο δείπνο παρέστη και ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

“Υπήρξατε πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος και δικαίως σας αποκαλούν τον Πράσινο Πατριάρχη. Συνεχίζετε να δίνετε αγώνες για την ειρήνη στον κόσμο. Ανοίξατε τον δρόμο συμφιλίωσης των λαών, ανοίξατε τον δρόμο για ελευθερία στην θρησκευτική έκφραση με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ολόκληρου του Ελληνισμού της Κύπρου. Σας ευγνωμονούμε και σας ευχαριστούμε Παναγιώτατε για την τεράστια προσφορά σας στην Ορθοδοξία”, ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα στέκεται στο πλευρό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. “Είμαστε στο πλευρό σας, Σεβασμιότατε. Ως Έλληνες Κύπριοι Ορθόδοξοι ευχόμαστε το όραμά σας να υλοποιηθεί το συντομότερο και η εδώ Εκκλησία μας να διαλάμψει περισσότερο με την προφορά της”.

Grand Banquet for the celebration of the Centenial of the Holy Archdiocese of Thyateira and Great Britain, in honor of His All-Holyness the Ecumenical Patriarch Bartholomew (Sunday, October 23, 2022)

photo: Nicholas Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ