19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για την Ορθοδοξία στα νησιά του Ειρηνικού στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου (Βίντεο)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, διοργανώθηκε εκδήλωση για την Ορθοδοξία στα νησιά του Ειρηνικού, από την Ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου και από το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο π. Συμεών Αυγουστάκης προϊστάμενος της Ενορίας και ο κ. Σωτήριος Δεσπότης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος, στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, που αφού ευχαρίστησε για την άδεια και την φιλοξενία τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα ο οποίος ήταν παρόντας στην εκδήλωση, μίλησε για την διακονία του ως Μητροπολίτης στην Νέα Ζηλανδία, για την ιεραποστολή στα νησιά του Ειρηνικού (Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα) και ιδίως για τον προκάτοχό του, Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, ο οποίος ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο στα νησιά αυτά.   

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Hello Ορθόδοξοι», δίνοντας την ευκαιρίας στο κόσμο να «ταξιδέψει» στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Την εκδήλωση έκλεισαν ο π. Μελέτιο Πάντιτς κληρικός της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας και ο μικρός Μωυσής από τα Φίτζι που βρίσκεται στην Ελλάδα για να γνωρίσει την Ελληνική γλώσσα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ