19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φθινοπωρινό πρόγραμμα στην Κατασκήνωση της Μητρόπολης Βοστώνης

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Διακόσια και πλέον παιδιά αμφοτέρων των φύλων από τις κοινότητες της επικράτειας της Νέας Αγγλίας συγκεντρώθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ για το ετήσιο Φθινοπωρινό τους πρόγραμμα. Ηταν ένας συνδυασμός μαθητείας της Ορθόδοξης Πίστης, της ελληνικής ταυτότητας και κληρονομιάς, ψυχαγωγίας και σύναψης καινούργιων γνωριμιών και φιλικών σχέσεων. Το ψυχαγωγικό μέρος εμπεριείχε και επισκέψεις σε τοπικά αγροκτήματα ή φάρμες όπως έχει επικρατήσει να λέγονται, στις οποίες αυτή την εποχή πωλούνται οι κολοκύθες εν όψει της εορτής του Halloween (Χάλογουιν) στο τέλος του μηνός, αλλά και της συγκομιδής των μήλων.

Στο πρόγραμμα παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος ενθουσιασθείς από το όλο κλίμα και τις πασίχαρες φωνές των παιδιών χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα «ενθουσιώδη» και γεμάτη από «ενέργεια», όπως σημείωσε ο διευθυντής του Φθινοπωρινού κατασκηνωτικού προγράμματος, Ηλίας Σταμούλης.

Τονίζεται ότι στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και ο καθημερινός εκκλησιασμός στον ναό του Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα η συμμετοχή στον Εσπερινό στον οποίον χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος και στο τέλος ομιλούσε καταλλήλως στα παιδιά.

Επειτα από τον Εσπερινό ακολουθούσε το δείπνο στο οποίο έτρωγαν τα παιδιά στην κοινή τράπεζα και ακολουθούσε η διδαχή της Ορθόδοξης Πίστης επί του θέματος, «ζητείται πρώτον την Βασιλεία του Θεού», το οποίο ήταν ειλημμένο από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, Κεφάλαιο 6, στίχος 33ος.

Σημειώνεται ότι το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περί τη μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Κόνκορντ (Concord). Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία και οικήματα για τους κατασκηνωτές.

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε οραματιστεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από τριάντα και πλέον έτη ώστε να μπορεί η νεολαία να έχει το δικό της κατασκηνωτικό χώρο καθότι μέχρι τότε η Μητρόπολη ενοικίαζε διάφορους χώρους. Εκτοτε κατά τα παρελθόντα τριάντα έτη από την ίδρυσή του έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παιδιά αμφοτέρων των φύλων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην Ορθόδοξη Πίστη και Ελληνική τους Πολιτιστική Κληρονομιά.

Υπογραμμίζεται πως τα παιδιά καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό για τη διαμονή της στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ η Μητρόπολη Βοστώνης παρέχει υποτροφίες σε παιδιά οικογενειών οι οποίες δυσκολεύονται οικονομικώς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ