22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλλιτεχνικές δημιουργίες από σπουδαστές στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα τα βιωματικά εργαστήρια από τους σπουδαστές της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τα κρατίδια της Γερμανίας Rheinland-Pfalz, Saarland και Nordrhein-Westfalen και τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Σχολές  (Επαγγελματική Σχολή Επεξεργασίας της Πέτρας και Κηπουρών του Τοπίου Deula και Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού κ.ά.), υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους Alexander Kreisel, Michael Hemmes, κ.ά.

Οι δημιουργίες είναι εμπνευσμένες τόσο από το Φυσικό Περιβάλλον, την κρητική παραδοσιακή τέχνη, το Πρόγραμμα Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», όσο και από τα σύμβολα της χριστιανικής παράδοσης με πρώτη ύλη την πέτρα.

Οι σπουδαστές συνεχίζουν το έργο τους στην ΟΑΚ, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Eckhart Boy. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης και να επισκεφθούν την ενδοχώρα, Ιερούς Ναούς, Μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ