18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υποδέχθηκε τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύδνεϋ, τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιο Σαμμούτη.

Ο κ. Σαμμούτης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του στην πέμπτη ήπειρο, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος του ευχήθηκε να έχει μια ευλογημένη και παραγωγική θητεία.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορώντα τη Μεγαλόνησο και τον Κυπριακό Ελληνισμό της Αυστραλίας, ενώ συνομολογήθηκε η ανάγκη της διατήρησης στενής και αγαστής συνεργασίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στην επικείμενη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Πρωτύτερα, ο κ. Σαμμούτης είχε ξεναγηθεί από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους και από τον Πρωτοσύγκελλο κ. Χριστοφόρο στο ιστορικό κτίριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ