19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (5 Οκτωβρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με τον Θεοφιλ. εψηφισμένο Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο, από τις ΗΠΑ.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Alexios Mar Eusebius, της Συριακής Εκκλησίας του Μαλανκάρ, με όμιλο προσκυνητών από την Ινδία.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο, από την Αττάλεια.

Την Οσιοτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με μοναχές της περί αυτήν Αδελφότητος.

Τον Ελλογιμ. κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο, Καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ, με τη σύζυγό του, από την Αθήνα.

Πολυμελή όμιλο Ιατρών και Νοσηλευτών που συμμετείχαν στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Ιατρική και Νοσηλευτική στο Βυζάντιο”, που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως, και στην οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σαμουήλ Εφφέ.

Τους Εντιμ. κ.κ. Ευστράτιο Ζούρο, Πλοιοκτήτη, και Σπύρο Ροδόπουλο, Ναυλομεσίτη, από τη Θεσσαλονίκη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Aπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοφολ. Αρχιραββίνος των εν Τουρκία Εβραίων κ. Isak Haleva, για την εορτή του «Roş Aşana», δηλαδή για το νέο Έτος των Εβραίων, στην έδρα του, το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου.

Από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, στην εκδήλωση για τον επαναπατρισμό του χειρόγραφου Ευαγγελισταρίου 220 στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Εικοσιφοινίσσης, που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν, την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά την πολιτιστική εκδήλωση “100 χρόνια από την Ανταλλαγή. Αστική μουσική Πόλης, Σμύρνης και πειραιώτικο ρεμπέτικο – Ακρόαση δίσκων 78στροφών”, που διοργανώθηκε από την Εκκλησιαστική Κοινότητα Νεοχωρίου, το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, στον αυλόγυρο του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης.

Από τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα του Πατριαρχείου, στην 1η Ημερίδα Ελληνομάθειας με θέμα: “Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός”, όπου κήρυξε, εκ μέρους Του, την έναρξη των εργασιών της, το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2022,στην Πατριαρχική Μεγάλη του ΓένουςΣχολή.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη Βρανά, στην εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Θάλειας Πασχάλογλου, που τελέστηκε την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, από τον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλί.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ