16.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης (4 Οκτωβρίου 2022)

Ο Πρύτανης και Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η ευρισκομένη στην Κωνσταντινούπολη, για την γενομένη τελετή της απόδοσης τιμητικής διακρίσεως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αντιπροσωπεία του Πανεστημίου Πειραιώς, υπό την ηγεσία του Πρύτανη Ελλογ. κ. Αγγέλου Κοτίου, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Πρύτανης, συνοδευόμενος από τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Καθηγητές και λοιπούς συνεργάτες του Πανεπιστημίου, ἐγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Καθηγούμενος προσεφώνησε καταλλήλως τους πανεπιστημιακούς Καθηγητές, αναφερόμενος στην συνεργασία της Θεολογικής Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Εκ μέρους του κ. Πρύτανη εκφράστηκε η διάθεση και η επιθυμία περαιτέρω και συστηματικότερης συνεργασίας της Σχολής με το υπ΄ αυτόν πανεπιστημιακό ίδρυμα, επεκτεινομένης και σε άλλα πεδία δραστηριοποιήσεως.

Ακολούθησε ξενάγηση των υψηλών επισκεπτών στους χώρους της Σχολής και κοινή προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Μνήμη Πατριάρχου Δημητρίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Σχολής τελέστηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου, επί τη συμπληρώσει 31 ετών από της εκδημίας αυτού (2-10-1991).

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ