12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (2 Οκτωβρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον τάφο του προκατόχου του αοιδίμου Πατριάρχου Δημητρίου και τέλεσε Τρισάγιο, επί τη επετείω της εις Κύριον εκδημίας του.
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ναθαναήλ Φίλιο, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τον Εντιμ. κ. Παύλο Αθανασιάδη, από την Πτολεμαΐδα.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Καισάριο Χρόνη, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, με τον Ελλογιμ. Δρα κ. Αναστάσιο – Χρήστο Γεώργα, Πανεπιστημιακό Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, και τους οικογενείς του, από το Άργος.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεοφύλακτο Μπαλιάκο, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, με τον Εντιμ. κ. Φαίδωνα Διαμαντάκο, από την Ιτέα, και την Ευγεν. κ. Χριστίνα Τζίβα-Συρινίδη, από το Γαλαξίδι. Ο κ. Διαμαντάκος υπέβαλε στον Πατριάρχη την μεταπτυχιακή εργασία του με τίτλο “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η προώθηση των Διεθνών Σχέσεων της Εκκλησίας.
Τον Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο κ. Γεώργιο Σταθόπουλο, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, με τον Εντιμ. κ. Παναγιώτη Ιωάννου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πεύκης, από την Αθήνα.
Τον Εντιμ. κ. Maxim Vdovichenko, Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη, με την Ευγεν. κ. Polina Somochkina, συνιδρύτρια και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Istanbul Artist Residency (IAR).
Τους Ελλογιμ. κ. Andre Binggeli και Mahieu Cassin, ερευνητές, από το Παρίσι.
Την Ελλογιμ. κ. Φλώρα Καραγιάννη, βυζαντινολόγο, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μετα- βυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Τον Μουσικολ. κ. Μιλτιάδη Παππά, Δεξιό Ιεροψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ταξείμ, από την Πόλη.
Τον Εντιμ. κ. Μιχαήλ Μπρουμεριώτη, Πλοίαρχο, με τη σύζυγό του, Ευγεν. κ. Άννα, Καθηγήτρια Αγγλικών, και τα τέκνα τους Λεονάρδο και Σοφία, από την Αθήνα.
Τον Εντιμ. κ. Dodd Harvey, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Σοφία, από το Lynchburg των ΗΠΑ.
Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Μπλιόκα, Πρόεδρο Ο.Φ.Σ.Ε., με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Γαβριέλλα, από το Σύδνεϊ.
Τον Εντιμ. κ. Θεόδωρο Μποτίνη, από την Θεσσαλονίκη.
Τον Ελλογιμ. κ. Κάρεν Χαναγκιάν, Φιλόλογο, από την Κομοτηνή, και τον Ελλογιμ. κ. Μιχαήλ Αναστασιάδη, Φιλόλογο, από την Πόλη.
Τον Εντιμ. κ. Κυριάκο Χατζηστεφάνου, Υπ. Διδάκτορα Θεολογίας, από την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ