17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (30 Σεπτεμβρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Πατριαρχική χοροστασία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα χοροστατήσει στον Πατριαρχικό Ναό κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 π.μ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη κ. Ahmed Mohammed Ageel, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ άλλων για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και για τον διεξαγόμενο ακαδημαϊκό διάλογο ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ισλάμ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος προσκάλεσε τον κ. Γενικό Πρόξενο να παρακαθήσει στην Πατριαρχική τράπεζα.

Φωτό: Ν. Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε την Εθνική Εορτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη, το βράδυ της Πέμπτης, 29 Σεπτεμβρίου 2022, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τον Εντιμολ. Καθηγητή Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Διευθυντή του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πόλη, για την Εθνική Εορτή της χώρας.

Ακροάσεις (29 Σεπτεμβρίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Ελλογιμ. κ. Κάρεν Χαναγκιάν, Φιλόλογο, από την Κομοτηνή, και τον Ελλογιμ. κ. Μιχαήλ Αναστασιάδη, Φιλόλογο, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Κυριάκο Χατζηστεφάνου, Υπ. Διδάκτορα Θεολογίας, από την Θεσσαλονίκη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, το βράδυ της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου 2022, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, παρακολούθησε την συναυλία του διακεκριμένου διεθνώς καλλιτέχνη Μουσικολ. κ. Μάριου Φραγκούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ZORLU, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ετηρίδος της Τράπεζας “Deniz Bank”.

* * *

H A.Θ Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filuksino Yusuf Cetin, στην έδρα αυτού, προκειμένου να του εκφράσει τις συγχαρητήριες ευχές του για την επέτειο της εις αρχιερέα χειροτονίας του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ