18.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (26 Σεπτεμβρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείμ.

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Γεννάδιο Μαυράκη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Τον Εντιμ. κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Ευανθία Παππά, Δικηγόρο.

Τον Εντιμ. κ. Μιχαήλ Τάσσου, Αντιδήμαρχο Δράμας.

Τον Εντιμ. κ. Παύλο Μαρινάκη, Νομικό, Γεν. Γραμματέα της Ν.Δ., με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Αικατερίνα Μαρινάκη, Νομικό, από την Αθήνα.

Την Ελλογιμ. κ. Ελισάβετ Προδρόμου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Tufts, από τις ΗΠΑ.

Τον Εντιμ. κ. Ευάγγελο Καραμίντζιο, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, από την Αθήνα.

Τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Θεοχάρη, Γεν. Διευθυντή Μ.Ε.Λ.Α.Ε., από τη Θεσσαλονίκη.

Τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Τζανή και την Ευγεν. κ. Άννα-Μαρία Ιωαννίδου, από τη Μύκονο, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με αφορμή τους γάμους τους, που τελέστηκαν στον Πατριαρχικό Ναό, μαζί με τους οικογενείς τους και τους παρανύμφους τους Ευγεν. κ. Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου, και Εντιμ. κ.κ. Κωνσταντίνο Κουκά, Δήμαρχο Μυκόνου, και Ιάκωβο Ζουγανέλη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο, ο οποίος ανέγνωσε και σχετικό Πατριαρχικό Μήνυμα, στην ημερίδα με θέμα “Ποιμαίνειν εν κήποις, και συλλέγειν κρίνα: Φύση, ύπαιθρος και κήποι ως τόποι παραγωγής και καλλιτεχνικής έμπνευσης των Βυζαντινών”, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση του επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα,  26 Σεπτεμβρίου 2022, ο επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Εξοχ. Πρέσβης κ. Nikolaus Meyer-Landrut.

Ο Εξοχ. Πρέσβης έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος.

Τον κ. Meyer-Landrut συνόδευαν η σύζυγός του, Ευγεν. κ. Brigitte, και υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε..

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε την Εθνική Εορτή του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη, το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2022,  συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη, για την 92η επέτειο της Εθνικής Εορτής της χώρας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ