24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Βαλουκλί

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, εθιμοτυπική επίσκεψη στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Βαλουκλί, του Προέδρου του ΣΥΡΚΙ κ. Γιώργου Παπαλιάρη μαζί με μέλη του Δ.Σ. και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου (Αντιπρ. ΣΥΡΚΙ), Αγίου Φωκά Μεσοχωρίου κ. Στράτου Δολτσινιάδη, Δώδεκα Αποστόλων Φερίκοϊ κ. Κωνσταντίνου Σανταλτζίδη, Παναγίας Βλαχερνών κ. Νίκου Καλαμάρη καθώς και των μελών των Δ.Σ. των Εφοροεπιτροπών Χαλκηδόνος κ. Κώστα Κυρατζόπουλου, Μεγάλου Ρεύματος και Ταταούλων κ. Πέτρου Μπαζκάρλο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολογιώτατος κ. Θεόδωρος.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ κ. Γιώργος Παπαλιάρης προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, τον αρχίατρο κ. Στάθη Λεάνα, έφορο των Νοσοκομείων καθηγητή κ. Γιάννη Σκαρλάτο, τόνισε τη σημασία του Ιδρύματος για τη Ρωμαίικη Κοινότητα, τη συναισθηματική φόρτιση όλων εξαιτίας της καταστροφής και της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι φιλοξενούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι στους χώρους του, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου λέγοντας πως:

«Το Βαλουκλί είναι για όλους εμάς τους Ρωμιούς κομμάτι της καρδιάς μας, το καταφύγιο και η παρηγοριά μας. Εδώ κατά προτεραιότητα ερχόμαστε, όταν χρειαζόμαστε ιατρική βοήθεια ή νοσηλεία, εδώ νοσηλευτήκαμε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, στο γηροκομείο εμπιστευτήκαμε τους γονείς μας, και ποιός ξέρει, ίσως κάποια στιγμή, και εμείς εδώ να βρεθούμε αργότερα. Το αγαπάμε το Βαλουκλί και είναι φυσικό να πονάμε και να νοιαζόμαστε όταν βρίσκεται σε δοκιμασία».

Μίλησε για το ηθικό χρέος όλων να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο το Ίδρυμα στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά. Και κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι η σημερινή ημέρα να αποτελέσει τη συνέχεια της συνεργασίας του Συνδέσμου των Κοινοτήτων μας με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων του Βαλουκλί και να τεθεί πια σε μηνιαία βάση, για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος της Ομογένειάς μας»..

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομείων κ. Κώστας Ιωαννίδης εκ μέρους της εφορείας του Μεγαλύτερου Ιδρύματος της Ομογένειας, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΣΥΡΚΙ , εξέφρασε τους προβληματισμούς του και είπε ότι είναι έτοιμος να πράξει τα δέοντα για το καλό του Ιδρύματος και της Ομογένειας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ