20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η παρουσίαση του βιβλίου για τον αείμνηστο Γέροντα Ιωακείμ Καραχρήστο στην Δράμα

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή της Σύναξης των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Δράμας έγινε η παρουσίαση βιβλίου με την βιογραφία του μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Ιερομόναχου, Δικαίου της Ιεράς Παντοκρατορινής Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Αγίου Όρους.

Η εκδήλωση ήταν υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας και την συνδρομή του Δήμου Δράμας.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε και στις προσωπικές του εμπειρίες από τον αείμνηστο γέροντα, με τον οποίον συνδεόταν πνευματικά.

Χαιρετισμούς κατά την παρουσίαση του βιβλίου “Ο Γέροντας Ιωακείμ” – Ο Μακαριστός Δικαίος της Ιεράς Σκήτης του Προφήτου Ηλιού – ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ “, απηύθυναν οι κάτωθι:

– Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

– Ο Δικηγόρος Δημήτριος Τόλιος, εκ μέρους της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

– Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

– Ο Ιερομόναχος Θεόφιλος Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

– Ο Ιερομόναχος Φιλήμων, Δικαίος της Ιεράς Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους.

Συντονιστής της παρουσίασης του βιβλίου ήταν ο δημοσιογράφος και πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Παναγιωτίδης.

Επίσης το διήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας στον περιβάλλοντα χώρο με έργα από τον Αγιον Όρος και την ζωή του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Λίλιου.

Η παρουσίαση του βιβλίου από τον Δημήτριο Τόλιο στο Φως Φαναρίου εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ