22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα

Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου, μετά του Σεβασμ. Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Ιλίου κ. Ραφαήλ και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο.

Συλλειτούργησαν επίσης ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θεωνάς Μπακάλης, οι Αρχιμ. Βησσαρίων Κοκλιότης και κ. Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, οι ιερείς π. Νικόλαος Κόκκινος, π. Χριστόδουλος Χριστοδούλου και π. Χριστιανός Akselberg, καθώς και οι Διάκονοι Κωνσταντίνος Μαμούρης και Νικήτας Banev.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σεπτή εντολή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας ετέλεσε την χειροθεσία του Εντιμολ. Ποινικολόγου των Αθηνών κ. Αθανασίου Κεχαγιόγλου, εις Οφφικιάλιο Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα ευχήθηκαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ιωάννης Ραπτάκης μετά της συζύγου του, Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου, συμπροσευχόμενοι κληρικοί και οι πιστοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 

Ο νέος Άρχων στην αντιφώνησή του εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ευαρέσκεια προς το πρόσωπό του και την μέγιστη τιμή να συμπεριληφθεί στην χορεία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων
και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Θυάτειρα” κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος..

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ