18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (13 Σεπτεμβρίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης τίμησε με την υψηλή Του παρουσία το γεύμα που παρέθεσε, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από της ιδρύσεώς του.

Την προηγουμένη, ο Πατριάρχης παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλεως, ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της αναγορεύσεως του Παναγιωτάτου σε επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του αυτού Πανεπιστημίου.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος στην εξόδιο Ακολουθία του εξ Ίμβρου αειμνήστου Άγγελου Καρκαλέμη, επιχειρηματία, η οποία τελέστηκε το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Θεραπείων.

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις (12 Σεπτεμβρίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Εξοχ. Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Τουρκία κ. Angel Cholakov, με τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Vasil Valchev. 

Τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στην Πόλη κ. Jonathan Henick,  με τις Ευγεν. κυρίες Fleur Cowan, και Molly Rivera-Olds, στελέχη του Προξενείου. 

Την Ελλογιμ. κ. Brigitte Πιταράκη, βυζαντινολόγο, από το Παρίσι.                                

Τον Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Νεραντζούλη, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Γεωργία, από τη Νέα Ιερσέη των ΗΠΑ.

Την Ευγεν. κ. Μιχαλία Μπαριάμη, με τον υιό της Παναγιώτη-Οδυσσέα Κουλουρίδη, από την Αθήνα.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην θεατρική παράσταση που πραγματοποίησε το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως.

Από τον Οσιώτ. Ιερομόναχο κ. Πορφύριο Καρατζίκο, στα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης του Εντιμ. κ. Feleksan Onar, την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στο Sadberk Hanım Müzesi της Πόλεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ