19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο στο Καράκιοϊ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Πάσχα του Καλοκαιριού στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Ανδρέα στο Καράκιοϊ.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Μετοχίου, Πανοσιολογιωτάτους, Μ. Ιεροκήρυκα Πανάρετον και Αρχιμ. Βίκτωρα και το νέο πατριαρχικό διάκονο Επιφάνιο.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε στην τουρκική και σλαβωνική, το δε Πιστεύω και το Πάτερ ημών, αναγνώστηκαν στην ελληνική, σλαβωνική, πολωνική, ουκρανική, τουρκική, γεωργιανή και γκαγκαουζική γλώσσα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Μ. Πρωτοσύγκελλος  αναφέρθηκε με λόγια μεστά στην μεγάλη αυτή εορτή και το νόημά της, στην τουρκική γλώσσα μετέφερε την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου σε όλους τους χριστιανούς ανεξαρτήτου εθνικής καταγωγής και προέλευσης, ο δε Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βίκτωρ μετέφρασε καταλλήλως στην ρωσική γλώσσα.

Μετά ταύτα ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού, καλωσόρισε τον Πανοσιολογιώτατο Μ. Πρωτοσύγκελλο και την συνοδεία του και τον ευχαρίστησε που ήρθε και τίμησε μαζί με τους ρωσόφωνους την μεγάλη και λαμπρή εορτή, όπως έπραξε και πέρυσι, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ