21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμιας εμβέλειας Διεθνή Συνέδρια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι εργασίες, ενός ακόμη μεγάλου Συνεδρίου, του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιολογίας και Γενετικής των Λεπιδόπτερων, το οποίο διοργανώνουν για ενδέκατη φορά το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τη Γεωργία και το Περιβάλλον (INRAE) του Μονπελιέ και του παρόμοιου Ινστιτούτο (INRAE) των Βερσαλλιών της Γαλλίας, δημόσια Ερευνητικά Ιδρύματα υπό την κοινή αρχή των Υπουργείων Έρευνας και Γεωργίας.

Τα λεπιδόπτερα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πεταλούδες, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάξεις εντόμων. Για τον λόγο αυτό η μελέτη τους παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στον χώρο των λεπιδόπτερων καθώς και η γνώση για την κατανόηση των λεπιδόπτερων για μία πιο στοχευμένη προσέγγιση των σύγχρονων ασθενειών.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει και το Συνέδριο του CERN με αντικείμενο τις εξελίξεις στον χώρο της Φυσικής, στο πλαίσιο του γνωστού  Διεθνούς Συνεδρίου “New Frontiers in Physics”, όπου η επιστημονική κοινότητα θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, και το μέλλον της Φυσικής “collider” πέρα ​​από το 2040 καθώς και τις προτάσεις για την κατασκευή κυκλικών συγκρούσεων στο CERN.

Όπως επεσήμανε ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, «στην εποχή μας, υπάρχει ένας πολύ διαδεδομένος ενθουσιασμός για τις εντυπωσιακές εξελίξεις στους τομείς της Βιολογίας, της Γενετικής και της Νευροφυσιολογίας. Πιστεύουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια του Κορωνοϊού, όχι μόνον δημιουργήσαμε μία δυναμική επιστημονική κοινότητα σε αυτούς τους τομείς, αλλά έχουν αναπτυχθεί και νέα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία μίας κοινότητας αλληλεγγύης».

Στα παραπάνω Συνέδρια θα συμμετάσχουν επιστήμονες από πολλά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους και Ιερές Μονές της Κρήτης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ