19.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Κιέβου Επιφάνιος για την 31η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

24 Αυγούστου: Το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ για την 31η Επέτειο Αποκατάστασης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Στις 24 Αυγούστου, στην 31η επέτειο της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, έχουν ήδη περάσει έξι μήνες από την ηρωική αντίσταση του ουκρανικού λαού στην ολική ρωσική εισβολή. Σε ευχαριστούμε, Κύριε, που είσαι μαζί μας! Συνεχώς νιώθουμε ότι ο Παντοδύναμος μας δίνει παντοδύναμα όπλα: ασπίδα-κουράγιο, σπαθί-πίστη και πανοπλία-θάρρος. Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις τη δύναμη να αντισταθούμε στο κακό, που συγκεντρώνεις ανθρώπους καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο και ξεχωρίζεις και εκθέτεις ντροπιαστικά αυτούς που είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τον διάβολο, συνεργαζόμενοι με τυράννους και δολοφόνους.

Πριν από ένα χρόνο, τέτοιες μέρες, υποδεχθήκαμε στην Ουκρανία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τότε διακήρυξε πολύ σημαντικά προφητικά λόγια για εμάς: «Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ!». Ξέρω ότι είναι έτσι. Επομένως, παρά τις διάφορες απογοητευτικές προβλέψεις, τον πειρασμό της απελπισίας, παρά τις αμφιβολίες και την προδοσία των εχθρών, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το κράτος μας, την πατρίδα μας, για την Ουκρανική Εκκλησία, για τις οικογένειές μας, την ιστορία, το παρόν και το μέλλον μας.

Η ανεξαρτησία δεν είναι απλώς μια λέξη ή κάποια αφηρημένη έννοια για τους Ουκρανούς. Αυτό είναι το εθνικό γνώρισμα του λαού μας, αυτή είναι η νοοτροπία μας, γιατί η ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι στην καρδιά μας. Είμαστε ένας λαός με δυνατό πνεύμα και πίστη, που βρίσκεται στο πλευρό της αλήθειας και του φωτός, προστατεύει ό,τι του δίνει ο Θεός και αναζητά ειρήνη και δικαιοσύνη. Και μόνο αυτό, ο αληθινός δρόμος της αλήθειας, όσο δύσκολος κι αν είναι, οδηγεί πάντα στη νίκη.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν μαζί για τη νίκη, για την πατρίδα μας την Ουκρανία, και ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με ελπίδα στις καρδιές μας και ευχαριστίες στον Κύριο για όλες τις ευλογίες Του!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ