18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος στην Ίμβρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε απόψε, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο, την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου».

Η έκθεση πραγματοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στο επετειακό εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από την γέννηση του Διδασκάλου του Γένους, Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (22 Δεκεμβρίου 1722).

Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό του Νίκου Κουκή στην Μικρά Αγία Άννα, τόπο άσκησης μεγάλων μορφών του αγιορείτικου αναχωρητισμού, που πραγματοποίησε το 1994, με αφορμή την πανήγυρη της καλύβης του Τιμίου Προδρόμου.

Στα αποψινά εγκαίνια μίλησαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, οι συντελεστές της έκθεσης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, Αναστάσιος Ντούρος.

Διάρκεια Έκθεσης: 18 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο μακαριστός Ιερομόναχος Μητροφάνης χτυπάει τις καμπάνες του κελλιού, χρησιμοποιώντας το χειροποίητο σύστημα πλήκτρων.
Ο μακαριστός αργυροχρυσοχόος Ιερομόναχος Θωμάς Μικραγιαννανίτης, Γέροντας της αδελφότητας των Θωμάδων, στο εργαστήριο του.
Ο μακαριστός Μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός μαζί με τον μακαριστό Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη, της καλύβης του Τιμίου Προδρόμου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της πανηγυρικής τράπεζας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ