16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου στην Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, από της 1ης Αυγούστου χοροστατεί και ψάλλει καθ’ εκάστην εις τους Ι. Ναούς των Πριγκηποννήσων, τους προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον θεσπεσίους Παρακλητικούς Κανόνας του Δεκαπενταυγούστου, και διερμηνεύει εις τους πιστούς των νήσων, κατά το δυνατόν, την πατρώα ευλάβειαν και την αΐδιον ευγνωμοσύνην του γένους των Ορθοδόξων προς το σεπτόν πρόσωπον της Παναγίας.

Κατά ταύτα, χθες Πέμπτην, 4ην Αυγούστου, εχοροστάτησεν εις τον Ι. Ναόν του Γενεσίου της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης, κατά την Ι. Ακολουθίαν του Εσπερινού και της Μεγάλης Παρακλήσεως, κατά την οποίαν εκκλησιάσθησαν τα 35 νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, της επί του λόφου της Θ. Μεταμορφώσεως Πατριαρχικής κατασκηνώσεως-Παιδοπόλεως Πρώτης, με επικεφαλής τον Διευθυντήν αυτής Εντιμολ.  κ. Διαμαντήν Κομβόπουλον και τας Ευγεν. κυρίας του Συνδέσμου γονέων προς ενίσχυσιν παίδων Μαίρην Αποστολίδου, Πρόεδρον, Δανάην Χαριζάνου και Μαίρην Συμεωνίδου.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος εν τέλει εις τας «περιστάσεις και θλίψεις και ανάγκας» του ανθρωπίνου βίου, απηύθυνε την εκ βαθέων ικεσίαν ημών όλων προς Την προστάτιδα του Γένους Θεομήτορα δια να μή παύση πρεσβεύουσα δια την εν Κωνσταντινουπόλει κληρουχίαν Της, λαβών την αφορμήν εκ της ευτυχώς κατασβεσθείσης πυρκαιάς της στέγης του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος του Γηροκομείου Βαλουκλή, επισυμβάσης την μεσημβρίαν της αυτής ημέρας.

Ανακοινούται επίσης,ότι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, την μεσημβρίαν της σήμερον,5ης Αυγούστου, εδέχθη εις την έδραν του Πρίγκηπον, 40μελή όμιλον προσκυνητών εκ Κύπρου, υπό τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον π. Θεοχάρην Θεοχάρους.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως,

Πρίγκηπος, 5 Αυγούστου 2022

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ