22.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την ευκαιρία της προσφάτου εορτής των Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Καλλινίκου και Θεοδότης, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Καλλίνικο, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε τρισάγιο προ του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Καισαρείας Καλλινίκου (Δελικάνη), κατά το οποίο μνημόνευσε και άλλους ομώνυμους Αρχιερείς των Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ελλάδος.

Ακροάσεις (1 Αυγούστου)

H A.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό, από τις ΗΠΑ.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Κορνήλιο Αθανασάκη, Ιεροκήρυκα του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.

Τους Εντιμ. κ.κ. Μάριο Φραγκούλη και Γεώργιο Περρή, καλλιτέχνες, από την Αθήνα, με την Ευγεν. κ. Εmine Ersan, από την Πόλη.

Την Ευγεν. κ. Ελένη Αποστολίδη, από την Αθήνα.

Τον Εντιμ. κ. Οδυσσέα Ντιγκμπασάνη, φοιτητή Πανεπιστημίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακροάσεις (30 – 31 Ιουλίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλία Jinjolava, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως και υπεύθυνο για τη Γεωργιανή παροικία της Πόλεως, μαζί με τον Ελλογιμ. κ. Zurab Khonelidze, Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σοχούμι της Γεωργίας, και την σύζυγό του.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χαράλαμπο Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως.

Την Οσιοτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με την Ελλογιμ. κ. Μαριάνθη Τουρούτογλου και τον σύζυγό της, Ελλογιμ. κ. Alex Hahn, αμφοτέρους Καθηγητές Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, και τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Τουρούτογλου, Ιατρό – Ογκολόγο, από την Θεσσαλονίκη.

Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, μέλος της Βουλής των Ελλήνων.

Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Τανισκίδη, Πρόεδρο της Τράπεζας OPTIMA, με την Ευγεν. κυρία Κορίνα Γραφανάκη, Δικηγόρο, από την Αθήνα.

Τους Εντιμ. κ.κ. Ηλία Λαρσινό και Δημήτριο Σκούρα, Επιχειρηματίες, από την Κόρινθο.

Την Ευγεν. κ. Μαίρη Ελισάβετ Κομοροσάνο, Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής της Αστικής Σχολής Γαλατά, με τον υιό της Εντιμ. κ. Αλέξιο Κομοροσάνο και την σύζυγό του Ευγεν. κ. Χριστίνα, τους οποίους και συνεχάρη για τον πρόσφατο γάμο τους.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στους γάμους του Εντιμ. κ. Χρήστου Αργυρίου με την Ευγεν. κ. Ελένη Νικηφόρου, αδελφή του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, οι οποίοι τελέστηκαν στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας Φιλιππισίας, στους Φιλίππους Καβάλας, στις 30 Ιουλίου 2022.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο κατά την εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Γεωργίου Γαλίτη, Άρχοντος Οφφικιαλίου της Μ.τ.Χ.Ε., Καθηγητού Πανεπιστημίου, η οποία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ανθούσα Αττικής, στις 30 Ιουλίου 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ