21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (27 Ιουλίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ο Πατριάρχης στον Νομάρχη της Πόλεως

Τό πρωΐ τῆς 27ης τ.μ. Ἰουλίου ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, συνοδευόμενος ἀπό τόν Θεοφιλ. Ἐπίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο καί τόν Ἐντιμολ. κ. Παντελεημόνα Βίγκαν, Ἄρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα, ἐπισκέφθηκε τόν Νομάρχη τῆς Πόλεως Ἐξοχ. κ. Ali Yerlikaya καί τόν ἐνημέρωσε γιά τό προετοιμαζόμενο ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο Συνέδριο τῆς ἐν Τουρκίᾳ Ὀρθοδόξου Νεολαίας (1-4 Σεπτεμβρίου 2022).

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις (25-26 Ιουλίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανιερ. Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, μαζί με τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Θεόδωρο Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεώς του, τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες κ.κ. Νεκτάριο Γεωργίου, Προϊστάμενο του Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ, Διονύσιο Κοπτίδη και Πορφύριο Ττόουλο, τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο κ. Ραφαήλ Μισιαούλη, και τον Εντιμ. κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη, Πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεώργιο Λαδουκάκη, κληρικό της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τον Οσιώτ. Μοναχό Ιεζεκιήλ Ξενοφωντινό, που διακονεί στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, με την ευκαιρία τον ονομαστηρίων του.

Την Ευγεν. κ. Ξανθή Μόρφη, στέλεχος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, με τον πατέρα της Εντιμ. κ. Θεόδωρο Μόρφη, από την Ορεστιάδα.

Τον Εντιμ. κ. Μιχαήλ Οικονόμου, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Ελένη, από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Τον Εντιμ. Δρ. Λεωνίδα Τζώνη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως.

Τους Εντιμ. κ.κ. Χρήστο και Στέργιο Κοβατσιάδη, από τη Θεσσαλονίκη.

Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Κατόπη, δημοσιογράφο.

Τους Εντιμ. κ.κ. Παρασκευά Μαΐς και Χρυσοβαλάντη Γκιουλγκιούν, υπαλλήλους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά τους.

Τον Εντιμ. κ. Fermani Altun, Πρόεδρο του Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, με συνεργάτες του.

Την Ευγεν. κ. Aslıhan Çiftgül και τον Εντιμ. κ. Hakan Yuksel, καλλιτέχνες.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, στην πανήγυρη της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, στις 26 Ιουλίου 2022.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στην παρουσίαση του βιβλίου “Εδώ είμαστε, συνεχίζουμε!, Η Ρωμηοσύνη της Πόλης μέσα από τον λόγο των ανθρώπων της”, του Ελλογιμ. κ. Μιχαήλ Πετρόπουλου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου, στον περίβολο του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης, στο Νεοχώρι του Βοσπόρου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ